Theorie examen oefenen? Wij geven handige tips en trucs

Je wilt ontzettend graag het felbegeerde roze pasje in ontvangst nemen, want met het rijbewijs kun je aantonen dat je de vaardigheden bezit om een voertuig te besturen en dat je ook verantwoord kunt deelnemen aan het verkeer. Maar voordat je achter het stuur mag kruipen moet je eerst aan het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) laten zien dat je dat ook moeiteloos kan doen. Na het volgen van lessen moet je examen doen en het examen bestaat uit twee onderdelen. Je doet namelijk een theorie examen die vooral betrekking heeft op de verkeersregels en met een praktijkexamen laat je zien dat je de regels die je hebt geleerd ook kunt toepassen en dat je de auto die je bestuurt controleert. Theorie examen oefenen? In onze blog geven we vooral handige tips en trucs over hoe je dat beste kunt doen. 

Theorie examen oefenen is belangrijk

De eerste tip die we willen geven is om het theorie examen niet te onderschatten. Het is echt wel lastiger dan je misschien denkt en zelfs na jaren op een fiets te hebben gereden krijg je vragen over het verkeer waar je waarschijnlijk nog niet eerder van gehoord hebt. Voor auto’s gelden namelijk andere spelregels en zijn er ook veel meer regels die je moet opvolgen. Dus neem het examen serieus en start op tijd met leren. Daar voorkom je een hoop stress mee als je onvoorbereid het CBR bezoekt en het examen aflegt. Kortom theorie examen oefenen is erg belangrijk. 

Negeer de goede bedoelingen van mensen

Je aanstaande examen is een leuk onderwerp voor op feestjes en verjaardagen, maar houd er rekening mee dat iedereen het beter weet. Waarschijnlijk zijn er gasten aanwezig die al jaren hun rijbewijs hebben en je overspoelen met tips en trucs over wat je wel en niet moet doen. Het is allemaal goed bedoeld, maar negeer die tips en houd vast aan wat je tot nu toe hebt geleerd over het rijden en het deelnemen aan het verkeer. Gebruik ook niet te oude boeken van je vrienden of familieleden die je tijdens zo’n samenkomst aanbiedt om zijn of haar boeken te lenen. De kans is groot dat de informatie die erin staat is verouderd en dat niet alle stof waar je vragen over kunt krijgen wordt behandeld bij je theorie examen oefenen.

Volg online trainingen en ga je theorie examen oefenen

Je kunt echt uren aan boeken spenderen, maar de kans is groot dat dan niet alle lesstof ook blijft hangen. Als je toch met boeken aan de slag gaat is het slim om je momenten voor het examen op te delen in korte sessies. Hier begin je vaak al enkele weken voor het examen mee. In korte sessies van een uur of twee uur leer je veel meer dan wanneer je een paar dagen voor het examen uren gaat zitten lezen. Een andere goede methode is om online trainingen te volgen van erkende aanbieders en ga online ook je theorie examen oefenen. Dan heb je al een goed beeld van wat je kunt verwachten bij het CBR en je leert ervan zonder dat het je iedere keer een flinke smak geld kost.

Mis je nog informatie? Ga dan naar de website van Theoriebaas.com