Verzendmateriaal kopen – opvulchips als schokdempers

Verzendmateriaal bestaat wezenlijk uit twee zaken: de verpakking en het opvulmateriaal van die verpakking. Je verstuurt spullen maar die kunnen natuurlijk niet los in een doos worden gelegd. De loze ruimte die resteert, zorgt er dan namelijk voor dat bij verzending van het artikel, dat artikel heen en weer beweegt. Zo kan het artikel schade krijgen door al dat getril en gestoot in de doos. Er zijn weinig artikelen die nauwsluitend in een rechthoekige doos passen. Daarom kun je opvulmateriaal als verzendmateriaal kopen

Riante keuze

Je kunt uit nogal wat soorten opvulmateriaal kiezen:

  • Strookjes zigzagkarton
  • Houtwol
  • Papierwol
  • Filled air, luchtkussentjes
  • Noppenfolie (bubbeltjesfolie)
  • Silicagel / silicakorrels
  • Piepschuim
  • Schuim-in-zak
  • Schuimpinda’s (opvulchips)

Verzendmateriaal kopen dat milieuvriendelijk is

Wellicht denk je niet meteen aan schuimpinda’s als opvulmateriaal. Vanuit overwegingen van milieuvriendelijkheid. Alleen zijn de opvulchips tegenwoordig biologisch afbreekbaar en dan wordt het een ander verhaal. Want juist deze chips zijn niet alleen ideaal om de spullen in de dozen strak onbeweeglijk te houden. Dit verzendmateriaal kopen helpt ook om de hoeken van de doos te versterken zodat die minder snel gaan indeuken of verslappen. De opvulchips hebben een cilindrische vorm en vaak een lichte kleur. Ze zijn vaak vervaardigd uit geheel natuurlijke grondstoffen zoals plantaardig zetmeel. Dat maakt dat ze biologisch geheel afbreekbaar zijn. Ze zijn zelfs geschikt om bij de compostbult te verwerken. Ook zijn ze oplosbaar in water. Er blijven dan in het water geen schadelijke stofjes achter want ze bevatten geen plastic deeltjes.

Schokbestendige lichtgewicht vulling

Opvulchips worden wel gekscherend schuimpinda’s genoemd. De vorm lijkt dan ook wel een beetje op een doppinda. Anders dan opvulpapier zoals strookjes zigzagkarton bewegen ze niet mee in een doos. Ze zorgen er dus voor dat te versturen spullen onbeweeglijk binnen in de opvulchips blijven. Zo bieden de opvulchips een goede bescherming tegen schokken, ook de vele kleine schokjes die dozen moeten doormaken als ze vele uren lang in een rijdende bestelbus geplaatst zijn. De opvulchips zijn ook ultralicht zodat ze geen hogere transportkosten opleveren. De bijdrage van de schuimpinda’s aan het totale pakketgewicht is te verwaarlozen. En dat scheelt natuurlijk want door dit verzendmateriaal kopen houd je de winstmarge op je producten zo groot mogelijk.

Luchtkussenzakjes én schuimpinda’s als verzendmateriaal kopen

Opvulchips kun je bestellen in plastic zakken maar ook in kartonnen dozen. Heb je vaak en veel schuimpinda’s nodig, dan zijn de dozen handiger op te bergen in je magazijn dan zakken. Reken voor verzendmateriaal kopen per doos op zo’n 170 liter aan opvulchips. Door het handige formaat heb je je eigen te verzenden dozen snel gevuld zodat je weinig tijd aan het opvullen hoeft te besteden. Heb je veel ruimte in je dozen over nadat je je product erin hebt gelegd? Dan kun je ook gaan werken met een combinatie van luchtkussenzakjes en schuimpinda’s. Neem nou een standaard verhuisdoos. Je product beslaat een derde van de ruimte in die doos van 60 liter. Blijft er 40 liter over. Daarvan kun je 20 liter vullen met luchtkussenzakjes en voor de laatste 20 liter vulsel gebruik je opvulchips. Dan kun je met een doos van zo’n 170 liter schuimpinda’s zeven tot acht pakketten van opvulsel voorzien.

 

Vergelijkbare berichten