Alle tips en trucs over een heftruck kopen

Een heftruck is een vervoermiddel of liever gezegd een gereedschap die je nodig hebt als je bijvoorbeeld stellingen moet bevoorraden, vrachtwagens moet lossen of laden of pallets eenvoudig wilt kunnen verplaatsen. In industriële omgevingen zijn heftrucks niet meer weg te denken en je hebt ook enorm veel keuze wanneer je op zoek gaat naar een geschikt model. Het grote voordeel is dat je natuurlijk zowel horizontaal als verticaal kan werken, maar ook zowel binnen als buiten je werkzaamheden kunt verrichten. In onze blog vertellen we meer over de varianten die er zijn en waar je op moet letten wanneer je een truck wilt kopen. 

Heftruck met brandstof- of elektromotor kopen?

Oudere heftrucks rijden doorgaans nog op diesel of LPG en dit zijn dus modellen met een brandstofmotor. Oudere modellen kunnen ook nog werken op een loodzuur-accu die evenals het model op diesel of LPG onderhoudsgevoelig en minder milieuvriendelijk is. Dan heb je ook nog de truck met een elektromotor die minder onderhoud vergt, stiller en ook milieuvriendelijk is! Steeds vaker kiezen bedrijven voor de heftruck op een elektromotor en deze modellen werken op een lithium-ion batterij. Met deze modellen kun je dus kosten besparen en milieuvriendelijk ondernemen! Doorgaans zijn elektrische heftrucks ook duurzamer en gaan ze veel langer mee.

De voordelen van een elektrische heftruck

  • Milieuvriendelijk 
  • Kosten besparen op onderhoud
  • Stiller werken
  • Kleine draaicirkel
  • Hefvermogen van 1800 tot wel 7000 kilo 
  • Gebruiksvriendelijk

Hoe maak je de juiste keuze?

De elektrische heftruck heb je in verschillende uitvoeringen en het is belangrijk dat je wel het juiste model kiest. Hoe kom je erachter? Heel simpel! Door jezelf een aantal vragen te stellen. Zo weet je zeker dat je het juiste model koopt en de komende jaren kunt genieten van een uitstekend gereedschap waarmee je jouw dagelijkse werkzaamheden kunt verrichten. 

Welke werkzaamheden ga ik uitvoeren? Het is belangrijk dat je weet waar je een heftruck voor nodig hebt en gaat gebruiken. Ga je loodzware pallets vervoeren, moet je vaak de hoogte in en ga je zowel binnen- als buiten werken. In sommige gevallen is het verstandiger om te kiezen voor een heftruck met een hoger draagvermogen. 

Ga ik de heftruck binnen en buiten gebruiken? Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is of je de heftruck zowel binnen als buiten gaat gebruiken. Bepaalde modellen zijn alleen geschikt voor inpandig gebruik terwijl er ook varianten zijn die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. 

Ga ik vaak de hoogte in en zo ja, hoe hoog ga ik dan? De hefhoogte kan per heftruck verschillen en hoe hoger een heftruck kan des te duurder het model wordt. Dat is nu eenmaal een feit. Toch heb je er niets aan om hier een euro op te besparen om er vervolgens achter te komen dat je een aantal tientallen centimeters mist om je werk te kunnen doen. Dus denk hier goed over na en maak de verstandigste keuze!

Hefgewicht van een heftruck is belangrijk

Heftrucks kunnen wel 1800 tot zelfs 7000 kilo heffen en het is belangrijk dat je weet hoeveel draag- en hefvermogen je nodig hebt. Logischerwijs is de heftruck met een groter hefvermogen duurder dan andere modellen, maar zoals gezegd wil je wel de verstandigste en niet de goedkoopste keuze maken. Zo weet je zeker dat je met de duurzame truck jaren vooruit kunt en je dagelijkse werkzaamheden kunt doen.

Vergelijkbare berichten